Sinterklaas

 

Welkom bij Sinterklaas

Leuk dat u ons bezoekt.

Wij zijn een carnavalsvereniging die volledig bestaat uit enthousiaste mensen die naast het carnaval ook het Sinterklaasfeest een warm hart toedragen en dat al sinds 1964.
Van onze opbrengsten organiseren wij tijdens carnaval onder andere de kinder- en de ouderenmiddag.

Wij verzorgen Sinterklaasbezoeken voor bedrijven, instellingen en thuis.
Onze Sinterklaas is geen “saaie Piet” en wij houden ervan om tijdens het bezoek iedereen te betrekken bij dit mooie kinderfeest!

Vanaf € 30,00 komt onze Sinterklaas met twee Zwarte Pieten bij u op bezoek (20 minuten, inclusief strooigoed). Voor een heel uur zijn de kosten € 75,00 (inclusief strooigoed) 
Indien gewenst stellen wij in overleg met u een leuk programma op zodat elk bezoek een onvergetelijk Sinterklaasfeest wordt!

Wilt u samen met onze Sinterklaas en Zwarte Piet(en) de kinderen een onvergetelijk Sinterklaasfeest schenken of heeft u nog vragen? Neem dan gerust (vrijblijvend) contact met ons op. Dat kan telefonisch via onze Sinterklaastelefoon 06-10344303  of via een mail aan: sintenpieteibergen@gmail.com.  Vermeld in het onderwerp van de mail “Sinterklaas 2023” en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

De ervaring leert dat wij voor (huis)bezoeken snel vol zitten dus hoe eerder u boekt hoe meer kans u maakt dat Sinterklaas en Zwarte Piet bij u langs komt.

sint2

Veelgestelde vragen

Ik weet niet hoeveel tijd ik de Sinterklaas moet huren?
Normaliter is ongeveer 20 minuten voor 2-4 kinderen voldoende. Dit is echter afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en uw wensen tijdens het bezoek. Twijfelt u hoeveel tijd u het beste kunt reserveren? Neem dan contact met ons op, wij stellen graag met u een programma samen. 

Wat is in de prijs inbegrepen?
In de prijs is altijd Sinterklaas, minimaal 2 Zwarte Pieten en Strooigoed inbegrepen. De vanaf prijs is per 20 minuten, heeft u meer dan 2 Pieten nodig dan is dit tegen meerprijs mogelijk. 

Welke kleur hebben onze Pieten?
Wij volgen de discussie omtrent de Zwarte Piet op de voet. Maar wij zien hierdoor geen aanleiding om de kleur van onze Zwarte Pieten aan te passen.  Indien u besluit om ons te boeken krijgt u een egaal zwart geschminkte Piet.
Tenslotte, Zwarte Piet werd in het verleden nog al eens afgeschilderd als een domme clown die zeer slecht Nederlands spreekt. Tegenwoordig zijn de Pietermannen en -vrouwen vriendelijke kindervrienden en verre van domme clowns. Wij distantiëren ons van enige vorm van discriminatie en/of racistische uitingen.

We willen graag een volwassene (opa, oma, oom, tante, etc) in het zonnetje zetten, is dat mogelijk?
Geen probleem, over het algemeen is er wel ruimte voor om een volwassene persoonlijk door Sinterklaas in het ‘zonnetje’ te zetten. Tijdens het bezoek gaan wij er altijd voor om iedereen die aanwezig is, op gepaste wijze, bij het kinderfeest te betrekken. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de kleine gelovigen, het blijft tenslotte een kinderfeest.

Ik ben bezig met het schrijven van een stukje over de kinderen voor in het boek van Sinterklaas. Waar moet ik rekening mee houden?
Een bezoek van Sinterklaas is pas echt helemaal compleet als de Sint een persoonlijk bericht kan overbrengen. Voor de inhoud van de stukjes heeft u uiteraard de creatieve vrijheid, zo lang de tekst niet negatief uitvalt voor het kind en er geen schuttingtaal of dubbelzinnige grappen in worden verwerkt. Denk qua onderwerp bv aan: een compliment, prestatie, bezigheid, gebeurtenis, lievelingseten en/of iets opvoedends.
We willen echter wel graag de naam en leeftijd weten van de kinderen.

Hou tevens rekening met de lengte van het stukje (ongeveer 200 woorden = ongeveer 5 minuten). 

Ik ben niet zo sterk in het schrijven van gedichten, wie kan mij helpen?
Kijk eens op sinterklaasgedichten.com en sinterklaasgedichtenmaken.nl  hier krijg je namelijk niet alleen tips voor het schrijven van gedichten voor Sinterklaas, maar kun je ook een beroep doen op hun gedichtengenerator! Het werkt heel simpel, in 3 stappen genereer je een leuk gedicht.

ecg-sinterklaas-en-zwarte-piet